service above self
Rotary International

Membrii clubului

BANATEANU ADRIAN

Medic Specialist - medic de familie

BANU CLAUDIA MIHAELA

Notar public

BEU ADRIAN

Manager

BICU OVIDIU

Director Sucursala Asigurari

CALINOIU CORNEL WILFRED

Director General Furniture Store

CATUSANU VLAD

Administrator

CHIS MARIUS

Administrator

CONSTANTINESCU DINU

Avocat titular

CURCANEANU BOGDAN MIHAI

Administrator

DASCALU MARIUS

Comisar sef politie

DUTA GRIGORITA

Inginer

ERHAN OANA

Medic stomatolog

FLOROIU GHEORGHE

Manager IT

GHERZAN VICTORIA

Medic Primar

LEPADAT CONSTANTIN

Director economic

MATASARU OVIDIU

Administrator

MIHAILESCU CRISTIAN

Inginer IT

MOLETE ION

Inginer

NEACSU CONSTANTIN STAN

Artist plastic

PARASCHIV DORU OCTAVIAN

Manager General

PAUN FLORIN

Director

PREOTEASA VERONICA

Inginer chimist

POPESCU ELENA

Mediator

STANCIUCU MARIAN

Administrator

TOSU ADRIAN

Director

STRATULAT IRINA

Profesor

CHIRCA GHEORGHE VERGILIU

Media Manager

  Info Rotary

  SERVICIUL NOILOR GENERATII

  In 2010, Consiliul Legislativ a adoptat Serviciul Noilor Generatii ca a cincea Directie de Serviciu Rotary. Servirea oamenilor tineri a fost de mult o parte importanta a programului Rotary. In 1949, Consiliul Director RI a adoptat sloganul Fiecare Rotarian un Exemplu pentru Tineret (Every Rotarian an Example to Youth) ca o expresie a angajamentului catre copii si tineri in fiecare comunitate in care exista cluburi Rotary.
  Proiecte de serviciu de tineret iau multe forme in intreaga lume. Cluburile Rotary sponsorizeaza programe Rotaract, Interact, RYLA, si Schimb de Tineret. Rotarienii sponsorizeaza trupe de cercetasi si cercetase, echipe atletice, centre pentru copii cu handicap, patrule de siguranta a scolii, tabere de vara, zone de recreare, clinici de conducere in siguranta, targuri judetene, centre de ingrijire a copiilor (crese, gradinite), si spitale de copii. Multe cluburi furnizeaza consiliere vocationala, infiinteaza programe de angajare a tinerilor, si promoveaza folosirea Testului Celor Patru Cai. Din ce in ce mai mult, prevenirea consumului de droguri sau de alcool si proiecte de constientizare a HIV/SIDA sunt sprijinite de catre Rotarieni. In fiecare caz, Rotarienii au o oportunitate sa fie modele pentru oameni tineri din comunitatea lor. Unul invata sa serveasca prin observarea altora. In timp ce tineretul nostru creste sa devina lideri adulti, se spera ca fiecare va ajunge la aceeasi dorinta si spirit de a servi generatii viitoare.

  GRUPURI DE FEMEI ASOCIATE CU CLUBURI ROTARY

  Cateva programe foarte insemnate de serviciu Rotary sunt intreprinse nu de catre Rotarieni ci de catre organizatii ale sotiilor Rotarienilor si alte rude femei asociate cu cluburi Rotary in intreaga lume. Organizate in general inainte ca cluburile Rotary sa permita accesul membrilor femei, aceste grupuri serveau, si continua sa serveasca, ca o modalitate pentru sotiile Rotarienilor de a sprijini idealul Rotary de serviciu si sa realizeze contributii valoroase pentru comunitatea lor. Grupurile de femei – des numite Femei ale Rotary, Cluburi Rotary Ann, Las Damas de Rotary, sau organizatia mai formala, Carma Restransa (Inner Wheel) – intreprind anual sute de proiecte notabile de serviciu umanitar. Ele lucreaza cu scoli, clinici, centre de distributie de alimente si imbracaminte, facilitati spitalicesti, orfelinate, si case de batrani. In multe cazuri, grupurile de femei completeaza si suplimenteaza programele de serviciu realizate de catre cluburile Rotary locale. Multe din grupurile de femei intreprind proiecte de serviciu atat internationale cat si locale.
  In multe tari, sotiile Rotarienilor au fost numite „Rotary Anns”, o traditie care a inceput la Congresul Rotary din 1914 in Houston. In timpul calatoriei cu trenul pana acolo, doar una dintre sotiile Rotarienilor era la bord. Pasagerii Rotarieni au identificat femeia, numita Ann, drept „Ann a Rotarianului” (Rotarian’s Ann) – care curand a devenit Rotary Ann – si au creat un cantec Rotary Ann, care a inceput la statia Houston cand grupul a descoperit o alta sotie numita Ann printre persoanele care salutau. Astfel Rotary Ann devenea un termen de tandrete pentru sotiile Rotary.

  LECTII IN GEOGRAFIA ROTARY

  • Stiati ca, Clubul Rotary din Reno, Nevada, SUA, este mai vestic decat Clubul Rotary din Los Angeles ?
  • Ati fi ghicit ca intrunirile Clubului Rotary din Portland, Maine, SUA, sunt mai in sud decat cele a cluburilor din Londra, Anglia ?
  • Va puteti imagina ca, Clubul Rotary din Pensacola, Florida, SUA, este in vestul clubului din Detroit, Michigan, SUA ?
  • Este un fapt ca, Clubul Rotary din Cairo, Illinois, SUA, este in sudul orasului Richmond, Virginia, SUA.
  • Exista 145 cluburi Rotary cu Tokyo in titulatura lor.
  • Clubul Rotary din Nome, Alaska, SUA, se afla spre vest fata de clubul din Honolulu, Hawaii, USA, iar clubul din Santiago, Chile, este situat in estul Clubului Rotary din Philadelphia, Pennsylvania, SUA.
  • Geografii Rotary vor sti ca practic fiecare intrunire de club Rotary in Australia este in estul Clubului Rotary din Hong Kong.
  • Ce au in comun cluburile Rotary din Quito, Ecuador; Libreville, Gabon; Singapore; si Kampala, Uganda ? Ati ghicit bine daca ati spus ca toate se intalnesc cam la ecuator.

  INVOCARI LA INTALNIRILE DE CLUB

  Multe cluburi Rotary obisnuiesc sa-si inceapa intrunirile saptamanale cu o invocatie sau o binecuvantare potrivita. De obicei, astfel de invocatii sunt oferite fara trimitere la confesiuni sau credinte religioase specifice. Politica Rotary recunoaste ca in intreaga lume Rotarienii reprezinta multe convingeri, idei, si crezuri religioase. Convingerile religioase ale fiecarui membru sunt respectate pe deplin, si nimic in cadrul Rotary nu este intentionat sa previna fiecare individ de a fi credincios acestor convingeri.
  La adunari si congrese internationale, este traditional ca o invocatie silentioasa sa fie facuta. Cu respect pentru toate convingerile religioase si in spiritul tolerantei pentru o mare varietate de convingeri personale, toti participantii sunt invitati sa caute ghidare divina si pace in felul lor propriu.
  Pentru ca fiecare club Rotary este autonom, obiceiul prezentarii unei rugaciuni sau invocatii la intrunirile de club este lasat la latitudinea traditiilor si obiceiurilor fiecarui club individual, cu intelegerea ca aceste ritualuri de intrunire sunt ecumenice in natura si conduse intr-o maniera care respecta convingerile si credintele religioase ale tuturor membrilor.
ROTARY INTERNATIONAL - District 2241
/
Copyright Rotary Club Ramnicu Valcea Cozia © 2015 - 2017. All rights reserved.